Blogi

Kokoamme kattavaa tietopankkia poraamiseen ja muuhun alaan liittyvään tietouteen.

Onko sinulla aihe mielessä mitä olisi hyvä käsitellä? Ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota, kysy tai anna palautetta.

Painovoimainen ilmanvaihto

Julkaistu 11. kesäkuuta 2021

Kodin sisäilman laadulla on merkittävä vaikutus ihmisten hyvinvointiin

Ilmanvaihdosta puhuttaessa, hyvä testikysymys on:

Tiedätkö mistä makuuhuoneeseesi tulee raitista ilmaa?
- vastauksesta voi päätellä onko asunnossa toimiva, riittävä ilmanvaihto.

Talonrakenteiden raosta vuotava ilma ei ole puhdasta korvausilmaa. Se voi tuoda sisäilmaan haitallisia aineita rakennusmateriaaleista, varsinkin jos niissä on vaurioita. Samalla kun huolehdimme rakennuksesta, pidämme myös sisäilmasta huolta. On huolehdittava esimerkiksi ilmanvaihdon ajantaisesta huollosta, ilmamäärien tasapainotuksesta ja suodattimien kunnosta. Kun talo on kunnossa ja ilmanvaihto hallittua, ei rakenteista kulkeudu sisäilmaan epäpuhtauksia. Sisäilman korkea lämpötila tai kuiva sisäilma voivat aiheuttaa epäviihtyvyyttä ja ohimeneviä oireita, kuten silmien ja limakalvojen kuivumista ja yleisoireita eli väsymystä ja päänsärkyä. Vähäinen ilmamäärä saattaa nostaa myös hiilidioksidipitoisuutta huonetilassa.

Pelkästään puutteellisen ilmanvaihdon parantamisella pystytään parantamaan olosuhteita paljon.Puhdas sisäilma on kaikin puolin terveyttä ja hyvinvointia edistävä tekijä. Usein ulkoa huoneistoon tuleva korvausilma tulee ikkunaraoista tai korvausilmaventtiilistä, joissa ei ole kunnon suodatusta eikä lämmitystä. Tällöin ongelmaksi muodostuu vedontunne talvella ja ulkoa tuleva pöly. Ainahan meillä on ilmassa jotakin, jota kulkeutuu ulkoa mutta kysymys onkin vain siitä ettei niitä ole liikaa. Mobair- tuotteiden avulla nämä ongelmat saadaan poistettua tehokkaasti ja edullisesti.

Mobair 2030S on uuden tyyppinen korvausilmaventtiili, joka sisältää innovatiivisen toimintamallin: ulkoa tuleva kylmäilma lämpenee katon rajassa olevan lämpimän ilman avulla.1,0 W tehoinen puhallin aikaansaa huoneilman ja ulkoa tulevan ilman sekoittumisen, joten energiakulutus on erittäin alhainen ja voidaan usein asentaa olemassa olevan korvausilmaventtiilin paikalle. Äänitaso 27dB(A) Laitteesta lisätietoa :https://mobair.fi/2030s-korvausilmalaite/

Laitteen (ovh 327 €) Erikoistarjous 219 € / kpl 15.8.2021 asti koodilla #kesäetu2021
Laitteita myymälässämme: Kievarinkatu 7, 79100 Leppävirta
Avoinna: Ma - Pe 8:00 - 16:00, muuna aikana sopimuksen mukaan

Tiesitkö, että myös erilaiset kasvit puhdistavat sisäilmaa?

Sisäilmaa puhdistavia kasveja ovat mm. erilaiset vehkakasvit ja traakkipuut sekä limoviikuna, kultapalmu ja perhoskämmekkä. Etenkin nämä kasvit haihduttavat liiallista vesihöyryä ja haihduttaessa liikuttavat sisäilmaa. Ne myös poistavat sisäilmasta haitallisia kemikaaleja.